14:40 23.09.2016

Київ очікує якнайшвидшого рішення Європарламенту про безвізовий режим з ЄС

1 хв читати
Київ очікує якнайшвидшого рішення Європарламенту про безвізовий режим з ЄС

В Адміністрації президента України повідомили, що очікують якнайшвидшого рішення Європарламенту щодо надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

"Ми виходимо з того, що Україна виконала всі необхідні 144 критерії, і ми очікуємо якнайшвидшого рішення європейської сторони щодо виконання своїх зобов'язань", - сказав заступник голови АП Костянтин Єлісєєв на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За його словами, минулої суботи відбулася телефонна розмова президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час якої президент порушив питання підтримки Німеччиною прискорення надання Україні безвізового режиму.

"Ми отримали безперечну підтримку німецької сторони в цьому питанні, але ви знаєте, що це пов'язано з тим, що зараз в ЄС, зокрема в Європарламенті, відбуваються дебати щодо умов призупинення дії безвізового режиму у разі загрози біженців або збільшення кількості шукачів притулку", - сказав він.

При цьому заступник голови АП запевнив: "Це жодним чином не стосується України, а стосується загальної проблеми нелегальної міграції та безпеки самого ЄС".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА