10:35 18.10.2016

ВР варто зняти гриф "таємно" з держзакупівель у Міноборони для дієвого контролю витрат з боку суспільства, вважає Сироїд

1 хв читати
ВР варто зняти гриф "таємно" з держзакупівель у Міноборони для дієвого контролю витрат з боку суспільства, вважає Сироїд

Для ефективного громадянського та парламентського контролю закупівель у Міністерстві оборони України необхідно ухвалити новий закон про державну таємницю та зняти гриф секретності з держзакупівель, вважає віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд.

"Ми переконані, що для того, щоб парламент і Міністерство оборони, а головне, українські люди могли здійснювати ефективний громадський контроль сектору безпеки і оборони, ми повинні ухвалити новий закон "Про державну таємницю" та зняти секретність зі всіх державних закупівель, в тому числі Міністерства оборони ", - заявила О.Сироїд під час презентації звіту "Оцінка ефективності управління в сфері безпеки і оборони за результатами парламентського контролю" у вівторок у Києві.

За словами віце-спікера, необхідно також ухвалити закон, що стосується управління держмайном, зокрема майном підприємств, які випускають продукцію для потреб Міністерства оборони.

О.Сироїд зазначила, що громадяни України мають право знати, куди пішла кожна гривня з державного бюджету. "Ми зобов'язані знати, скільки коштує танк, який ми купили", - сказала вона.

"Не може бути такого, щоб закупівлі, які стосуються Міністерства оборони, були під грифом "таємно". Такого немає ніде", - зазначила О.Сироїд.

При цьому, зазначила віце-спікер парламенту, секретними можуть залишатися тільки певні вузли або елементи окремих видів озброєння, яке купується для Міноборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА