10:39 26.10.2016

Дорожня карта імплементації "Мінська" має містити чіткі передумови для розгляду ВР законопроекту про вибори на Донбасі

2 хв читати
Дорожня карта імплементації "Мінська" має містити чіткі передумови для розгляду ВР законопроекту про вибори на Донбасі

Дорожня карта імплементації Мінських угод має містити чіткі передумови для розгляду Верховною Радою законопроекту про вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, заявляють в Адміністрації президента України.

"І знову я повернуся до проекту дорожньої карти. Якраз у ній має бути зазначено, що першочерговою вимогою для внесення до українського парламенту цього законопроекту має стати виконання цілої низки умов безпеки", - заявив заступник голови АП Костянтин Єлісєєв в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, лише після того, коли буде гарантія, що російські сили і зброя не проникають в Україну, після виконання інших умов у сфері безпеки парламент може призначати дату проведення місцевих виборів на Донбасі. "Після цього дається ще 90 днів для підготовки до виборів відповідно до стандартів ОБСЄ. І протягом цього періоду мають відновити свою роботу й активно функціонувати на місцях українські ЗМІ, вільно відбуватися агітація українськими політичними партіями", - сказав К.Єлісєєв.

Також, за його словами, протягом цих 90 днів на Донбасі не повинно бути жодного пострілу, має чітко дотримуватися режим припинення вогню. "ОБСЄ/БДІПЛ має провести свою оцінну місію, за результатами якої зробити свій висновок про те, що всі необхідні для демократичних виборів умови дотримано, і вони можуть бути проведені у встановлені терміни", - пояснив заступник голови АП.

"Одним словом, для проведення виборів мають бути виконані всі необхідні умови з дотриманням демократичних стандартів ОБСЄ та відповідно до українського законодавства", - сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо участі нинішніх так званих лідерів ЛНР/ДНР у виборах, К.Єлісєєв сказав: "Сам проект закону має виходити від українського парламенту, обговорюватися й голосуватися в стінах ВР".

Тому, за його словами, лише Верховна Рада як законодавчий орган України має ухвалити рішення щодо цього виборчого процесу. "Експерти відповідно до домовленостей як у Мінському, так і Нормандському форматах лише опрацьовують модальності проведення виборів відповідно до стандартів ОБСЄ/БДІПЛ та на основі українського законодавства. Але рішення ухвалює український парламент", - сказав заступник голови АП.

"Тому хочу заспокоїти тих, хто заявляє про начебто голосування невідомого закону про вибори вже завтра, - ні, це буде виключно парламентський закон", - резюмував К.Єлісєєв.

Повний текст інтерв'ю з К.Єлісєєвим буде оприлюднено на головній станиці веб-сайта агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА