10:24 29.10.2016

Законопроект про відмову Нідерландів підтримати Угоду про асоціацію ЄС-Україна може бути внесено в понеділок

2 хв читати
Законопроект про відмову Нідерландів підтримати Угоду про асоціацію ЄС-Україна може бути внесено в понеділок

Законопроект про відмову Нідерландів підтримати Угоду про асоціацію Україна-ЄС може бути внесений до парламенту в понеділок, якщо міжфракційні переговори не увінчаються успіхом, повідомляє голландське видання "nu.nl" з посиланням на заяву прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

Голландська телекомпанія NOS передає, що М.Рютте закликав опозиційні партії підтримати подальшу ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

М.Рютте зазначив, що відмова від ратифікації угоди стане помилкою і приведе до послаблення єдності Європи, але в нього не залишиться іншого вибору, крім як внести законопроект про відмову Нідерландів підтримати угоду про асоціацію ЄС-Україна, якщо протягом вихідних політичні сили так і не дійдуть згоди щодо підтримки угоди.

"Це означає, що не залишиться іншого вибору окрім як відмовитися від ратифікації, чого я хочу уникнути", - заявив М.Рютте.

Раніше після засідання Європейської ради 20-21 жовтня в Брюсселі лідери ЄС закликали М.Рютте активізувати роботу і внести, за можливості, до 1 листопада пропозиції щодо шляхів ратифікації Угоди про асоціацію.

NOS зазначає, що політичні сили D66, GroenLinks and CDA наполягають на неможливості ігнорування голосів виборців, які висловилися на референдумі проти ратифікації Угоди Україна-ЄС.

На консультативному референдумі в Нідерландах 6 квітня 2016 року проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосував 61% голландців, які прибули на дільниці. Явка становила 32% за необхідних 30%.

Юридично результати референдуму не є зобов'язальними для уряду країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА