15:28 01.11.2016

Рада дозволила Нацраді штрафувати теле - і радіомовців за порушення законодавства

2 хв читати
Рада дозволила Нацраді штрафувати теле - і радіомовців за порушення законодавства

Верховна Рада України дозволила Національній раді з телебачення і радіомовлення застосовувати штрафні санкції до порушників законодавства.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за закон №4815 "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо вдосконалення процедури застосування санкцій Національною радою" (№4815) проголосували 236 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок.

"Йдеться про можливості Національної ради з питань телебачення і радіомовлення накладати санкції на теле-, радіомовців, які зараз передбачені законодавством", - сказала глава парламентського комітету з питань інформаційної політики та свободи слова Вікторія Сюмар ("Народний фронт") під час обговорення законопроекту.

Вона зазначила, що сьогодні Нацрада має можливість винести попередження, "два попередження означає фактично позбавлення ліцензії".

За словами народного депутата, у законопроекті йдеться про можливості Нацради накладати штраф.

"Більш того, якщо після штрафу кампанія не повторює цього порушення, цей штраф протягом року ліквідується і зауваження, власне кажучи, попередження не застосовується до цієї телерадіокомпанії", - пояснила В. Сюмар.

Вона наголосила, що закон надає можливість національному регулятору впливати на інформаційний простір України, щоб у ньому було якомога менше таких явищ, як сепаратизм, який іноді має місце у цій ефірі.

"За кожне порушення і за кожну скаргу Нацрада тепер матиме можливість реагувати накладенням штрафу, а ми з вами зможемо завдяки цьому закону промоніторити ефективність діяльності Національної ради", - заявила В. Сюмар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА