17:26 01.11.2016

Рада відхилила ветований президентом закон про спрощення призначення субсидій пенсіонерам та інвалідам

2 хв читати
Рада відхилила ветований президентом закон про спрощення призначення субсидій пенсіонерам та інвалідам

Верховна Рада України відхилила закон "Про внесення змін до закону "Про житлово-комунальні послуги" щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", український парламент у вівторок розглянув пропозиції президента України до відповідного законопроекту №2676. За словами глави держави, цей закон не може бути підписаний, оскільки запропоновані норми ускладнюють процедуру призначення субсидій для непрацюючих пенсіонерів та непрацюючих інвалідів, тобто призведуть до результату, протилежного заявленому.

"Жодним чином не заперечую проти необхідності спрощення процедури оформлення пенсіонерами та інвалідами субсидій для компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, але змушений констатувати, що аналіз положень закону, що надійшов на підпис, свідчить, що він ускладнює процедури призначення субсидій", - йдеться в пропозиціях глави держави.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій спочатку поставив на голосування пропозицію погодитися з пропозиціями президента і відхилити цей закон. За цю пропозицію проголосували 109 народних депутатів.

Згідно з процедурою, потім спікер поставив на голосування пропозицію подолати вето президента. За це, в свою чергу, проголосували 173 народних депутати за необхідних 300 голосів.

Таким чином, згідно з процедурою, цей закон вважається відхиленим.

Як повідомлялося, закон передбачає за спрощеною процедурою здійснювати призначення та надання структурним підрозділам з питань соціального захисту населення субсидій для компенсації витрат на оплату ЖКГ для непрацюючих пенсіонерів та інвалідів, які зареєстровані в житловому приміщенні, без звернення громадянина, а на основі відомості Пенсійного фонду України, інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, отримані в порядку обміну інформацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА