18:23 07.11.2016

Вступ до ЄС підтримує 46% опитаних українців, майже третина проти Євросоюзу і МС

2 хв читати
Вступ до ЄС підтримує 46% опитаних українців, майже третина проти Євросоюзу і МС

Вступ України до Європейського Союз у вересні підтримували близько половини опитаних українських громадян, про що свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Згідно з результатами опитування, оприлюдненими в понеділок, відповідаючи на запитання "Яким інтеграційним напрямом має йти Україна: Європейський Союз, Митний союз чи неприєднання до жодного з союзів?", 46% респондентів виступили за курс приєднання до Євросоюзу, 13% підтримують приєднання до Митного союзу Росії, Білорусі, Казахстану, Киргизії та Вірменії. Водночас майже третина опитаного населення (30%) налаштована і проти ЄС, і проти МС, і вважає, що Україна має йти незалежним шляхом, не приєднуючись до жодного з цих союзів.

У регіональному розрізі картина така: проєвропейські настрої переважають на заході та в центрі країни - курс на приєднання до ЄС підтримують 72% опитаних жителів західних областей і 46% жителів центру. Майже третина (29%) населення центру країни обирає незалежний курс для України без вступу до ЄС або Митного союзу. Лише 4% жителів західних областей і 8% населення центру підтримує приєднання до МС. На сході та півдні велика частина населення (43% і 40% відповідно) вважала за краще, щоб Україна зберігала нейтралітет, не входячи ні до ЄС, ні до Митного союзу. Курс на євроінтеграцію підтримує 28% опитаного населення півдня та 23% жителів східних областей, тоді як за проросійський курс виступає 28% населення сходу і 22% жителів півдня.

Опитування КМІС проводилося з 16 по 26 вересня. Методом особистого інтерв'ю опитано 2040 респондентів, що проживають у 110 населених пунктах усіх областей України (окрім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилися лише на територіях, контрольованих Україною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА