12:10 10.11.2016

Україна і Нідерланди продовжили угоду про розслідування катастрофи МН17

2 хв читати
Україна і Нідерланди продовжили угоду про розслідування катастрофи МН17

Президент України Петро Порошенко підписав закон №1688-VIII про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Нідерландами про продовження до 1 серпня 2017 року дії Угоди від 28 липня 2014 року про Міжнародну місію захисту розслідування катастрофи рейсу МН17 авіакомпанії "Malaysian Airlines".

Як повідомляється на офіційному сайті глави української держави, ратифікація цієї Угоди створює необхідні правові рамки для подальшої діяльності багатонаціональної Міжнародної місії захисту розслідування, утвореної в липні 2014 року, що сприятиме якнайшвидшому завершенню розслідування катастрофи.

У повідомленні наголошується, що документ був розроблений Міністерством закордонних справ України та внесений президентом України на розгляд Верховної Ради, після чого парламент схвалив його.

Угода набуде чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення про виконання сторонами необхідних внутрішньодержавних процедур.

Як повідомлялося, Верховна Рада в жовтні продовжила до 1 серпня 2017 року дію угоди між Україною і Нідерландами про Міжнародну місію захисту розслідування катастрофи літака рейсу МН-17 компанії "Малазійські авіалінії", що сталася в липні 2014 року в Донецькій області. Відповідний законопроект №0111 був схвалений 247 голосами.

У середині липня 2015 року Верховна Рада приймала аналогічний проект закону.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував рейсом МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Створена міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту, 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила результати кримінального розслідування причин катастрофи.

"Група JIT дійшла висновку, що авіалайнер рейсу МН17 було збито ракетою серії 9M38, запущеної з самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля поблизу селища Першотравневе. Цейрайон на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідна вогнева установка BUK-TELAR доправлена в Україну з Російської Федерації і, після того, як вона була використана для атаки на авіалайнер рейсу МН17, її знову повернули на територію РФ", - наголошується в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА