12:11 11.11.2016

Порошенко та Лукашенко обговорили економічне та політичне співробітництво між Україною та Білоруссю

2 хв читати
Порошенко та Лукашенко обговорили економічне та політичне співробітництво між Україною та Білоруссю

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Білорусі Олександром Лукашенком обговорив торговельно-економічні та політичні питання взаємодії двох країн.

"Обидва президенти відзначили позитивні зміни в торговельно-економічній взаємодії та зростання товарообігу двох країн", - повідомила прес-служба Адміністрації президента України в четвер увечері.

П.Порошенко та О.Лукашенко вітали позитивні результати міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торговельно-економічної співпраці, чергове засідання якої відбулося 10 листопада в Мінську.

У свою чергу в прес-службі президента Білорусі повідомили, що під час телефонної розмови, що відбулася за ініціативою української сторони, співрозмовники відзначили, що робота міжурядової з питань ТЕС є хорошим майданчиком для обговорення не лише проблемних тем, а й перспективних напрямів взаємодії.

"Зазначено, що робота з усунення бар'єрів у взаємній торгівлі відбувається в конструктивному руслі... Незважаючи на зниження останнім часом двостороннього товарообігу, існує позитивна динаміка, яку необхідно закріпити", - йдеться в оприлюдненій інформації.

В інформації прес-служби президента України також повідомляється, що глави держав обговорили питання білорусько-української взаємодії у рамках ООН та інших міжнародних організацій. Водночас в інформації білоруської сторони зазначено, що тема підтримки низки українських ініціатив на міжнародних майданчиках, зокрема в ООН, була порушена президентом України.

"Президент Білорусі наголосив, що всі окреслені питання буде ретельно вивчено, виходячи з контексту двосторонніх відносин, ситуації в регіоні та світі в цілому і твердої націленості Білорусі на вирішення всіх проблем мирними і дипломатичними способами", - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, президенти обговорили й організацію роботи щодо мирного вирішення конфлікту на Донбасі. "Білоруською стороною створені необхідні умови для продуктивної роботи тристоронньої контактної групи. П.Порошенко у зв'язку з цим висловив повне задоволення і вдячність Білорусі за сприяння. Зазначено, що Білорусь і надалі готова робити все, щоб в Україні запанував мир", - повідомили в прес-службі О.Лукашенка.

Також, за даними прес-служби глави Української держави, президенти домовилися активізувати політичний діалог на всіх рівнях. При цьому прес-служба глави Білорусі інформує, що О.Лукашенко та П.Порошенко домовилися про особисту зустріч.

"Міністерствам закордонних справ Білорусі та України дано доручення визначити відповідну дату для організації заходу на найвищому рівні, який заплановано провести до закінчення цього року", - інформує прес-служба О.Лукашенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА