13:31 28.11.2016

Порошенко посідає 2-ге місце в президентських перегонах - опитування

2 хв читати
Порошенко посідає 2-ге місце в президентських перегонах - опитування

Лідером електоральних симпатій у президентському рейтингу є голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, за яку проголосували б 17,7% респондентів, про що свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", презентовані на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Водночас президента України Петра Порошенка підтримують 14,3% опитаних, лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойка - 10,2%. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко може заручитися підтримкою 9,9% респондентів, лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко - 8,2%, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович - 7,5%. За лідера "Самопомочі", мера Львова Андрія Садового готові проголосувати 7,3%, лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока - 4,5%, Дмитра Яроша - 2,4% опитаних.

Якби до другого туру президентських виборів вийшли П.Порошенко та Ю.Тимошенко, нинішнього главу держави підтримали б 16% респондентів, лідерку ВО "Батьківщина" - 27%, при цьому 45% не брали б участі в голосуванні за таких умов.

У другому турі виборів між П.Порошенком та О.Ляшком шанси на перемогу у кандидатів приблизно рівні (20% і 19% відповідно), 47% опитаних не бажають брати участь у такому разі у виборах, 14% - не визначилися з вибором.

У ситуації виходу до другого туру П.Порошенка та Ю.Бойка, президент України отримав би 23% голосів респондентів, лідер "Опозиційного блоку" - 17%.

У другому турі між Ю.Тимошенко та Ю.Бойком за лідерку "Батьківщини" віддала б свої голоси третина опитаних, за лідера "Опозиційного блоку" - 15%.

Згідно з результатами опитування, в парі Ю.Тимошенко - О.Ляшко в другому турі перемогла б лідерка "Батьківщини" (28% проти 13% у лідера Радикальної партії).

За умови виходу до другого туру лідерів "Батьківщини" та "Самопомочі", чверть респондентів підтримала б Ю.Тимошенко, 20% - А.Садового.

"Таким чином, Петро Порошенко випереджає в умовному другому турі президентських виборів Юрія Бойка і з меншою ймовірністю Олега Ляшка, а Юлія Тимошенко лідирує в усіх можливих парах із зазначеними імовірними кандидатами", - йдеться в прес-релізі групи "Рейтинг".

Опитування проводилося з 10 по 17 листопада 2016 року. Аудиторія: населення України віком від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом населення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА