14:18 02.12.2016

На Донбасі перебувають близько 5,5 тис. російських військових і 30 тис. членів угруповань

1 хв читати
На Донбасі перебувають близько 5,5 тис. російських військових і 30 тис. членів угруповань

Міністр оборони України Степан Полторак оцінює сили противника на Донбасі в 30 тис. учасників незаконних збройних формувань і 5,5 тис. кадрових російських військовослужбовців.

"У терористичних угруповань у Донецькій і Луганській областях немає можливостей, щоб рухатися вперед, немає ні рівня підготовки, ні забезпечення, ні морального духу. Їх на Донбасі на сьогодні налічується трохи більше ніж 30 тис. - 1-й і 2-й армійські корпуси та близько 5,5 тис. військовослужбовців регулярних військ РФ", - сказав С.Полторак в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Міністр зазначив, що нині ситуація в зоні АТО залишається складною, щодня фіксують провокації з боку бойовиків. "Ситуація в зоні АТО нестабільна, є постійні обстріли з їхньої сторони, постійні провокації - щоб ми порушили домовленості", - розповів С.Полторак.

При цьому він наголосив, що Україна чітко виконує Мінські домовленості. "Нам ще необхідно попрацювати для того, щоб наші Збройні сили були здатні виконувати всі завдання", - додав міністр.

"Обстріли припинилися лише на двох ділянках, це місця розведення сил і засобів у районі Петрівського і Золотого. Нагадаю, що головний принцип ведення гібридної війни - це провокація", - додав С.Полторак.

Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА