13:45 07.12.2016

Депутати пропонують зробити Різдво 25 грудня вихідним

2 хв читати
Депутати пропонують зробити Різдво 25 грудня вихідним

Група депутатів пропонує Верховній Раді визнати 25 грудня - день святкування римсько-католицькою та протестантськими громадами України Різдва Христового - офіційним святковим і вихідним днем.

Як повідомляється на офіційному сайті парламенту, відповідний законопроект "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів" №5496 зареєструвала в парламенті 6 грудня група із 23 депутатів.

"На сьогодні в Україні нараховується близько 11 тис. релігійних католицьких і протестантських громад, що складає біля 30% від усіх релігійних організацій України, які святкують Різдво Христове за григоріанським календарем, тобто 25 грудня. Враховуючи зазначене, необхідно забезпечити права значної частини населення України на святкування Різдва того дня, який відповідає їх релігійним та світоглядним переконанням, і долучити цей день до числа офіційних святкових днів України", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

На думку авторів законопроекту, визнання 25 грудня офіційним святковим днем сприятиме об'єднанню та кращому порозумінню між християнськими релігійними громадами і в межах, і за межами України, а також оптимізації святкування Різдва Христового та Нового року.

Як відомо, в Україні офіційний святковий день 7 січня - Різдво за юліанським календарем, яким користується православна і греко-католицька церкви.

Кабінет Міністрів встановив перенесення робочих днів у 2017 році з 8 травня на 13 травня і з 25 серпня на 19 серпня, а вихідними на новорічні свята залишив дні з 31 грудня по 2 січня, з 7 по 9 січня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА