14:20 08.12.2016

ВР обмежила ввезення в Україну друкованої продукції з РФ антиукраїнського змісту

2 хв читати
ВР обмежила ввезення в Україну друкованої продукції з РФ антиукраїнського змісту

Верховна Рада України заборонила поширення на території України друкованої продукції, що пропагує державу-агресора, й обмежила її ввезення на територію України з РФ.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний закон №5114 "Про внесення змін до деяких законів щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту" на засіданні в четвер проголосували 237 народних депутатів.

Цим законом внесено зміни, зокрема, до закону "Про видавничу справу".

Згідно з ухваленими змінами, заборонено випускати і розповсюджувати продукцію, яка пропагує державу-агресора, зокрема її органи влади, представників органів влади, працівників культури та інших сфер держави-агресора, які публічно підтримують окупацію території України. Крім того, заборона поширюється на друковану продукцію, яка містить матеріали, спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу, порушення суверенітету і територіальної цілісності, підрив безпеки.

Видавнича продукція, яка походить, видана або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України, розповсюджена в країні за умови наявності відповідного дозволу, за винятком видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводженому багажі в кількості не більше ніж десять примірників.

"Йдеться про те, що при Міністерстві культури буде створено експертну раду, до якої увійдуть визнані фахівці та автори, які аналізуватимуть усі наклади друкованої продукції з держави-агресора. Якщо там міститиметься популяризація держави агресора, її органу влади, якщо там автори або хтось, хто видав ці книжки, є людьми, які підтримали окупацію України, то, звичайно, такі наклади не буде допущено на територію України", - пояснила голова профільного комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, виступаючи з трибуни парламенту.

Крім того, в ухваленому законі прописано порядок видачі дозволу на ввезення в Україну продукції з РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА