18:35 13.12.2016

Україна запровадила безпрецедентні реформи у сфері економіки та політики

2 хв читати
Україна запровадила безпрецедентні реформи у сфері економіки та політики

Європейський Союз зазначає, що Україна здійснила безпрецедентні реформи у сфері економіки та політики за останній час.

"Україна проводить інтенсивні і безпрецедентні реформи в своїй економіці і політичній системі, а демократичні інститути ще більше пожвавлюються", - наголошується в спільній доповіді, опублікованій у вівторок Європейської зовнішньополітичної служби та Єврокомісією, в якій аналізується стан виконання Україною Порядку денного асоціації з періоду 1 січня 2015 року.

Згідно з повідомленням дипломатичної служби ЄС, верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні у зв'язку з цією доповіддю відзначила великий прогрес України на шляху здійснення реформ.

"Україна зробила великі кроки протягом останніх двох років у дуже важких умовах, а саме конфлікту на сході України і незаконної анексії Криму та Севастополя. Сьогоднішній звіт повністю визнає цю роботу з боку української влади", - сказала Ф.Могеріні, аналізуючи доповідь.

Вона додала, що зараз вкрай важливо перейти від ухвалення відповідних законів та шляхом інституційної розбудови до повного здійснення цих реформ так, щоб українські громадяни змогли отримати вигоду. "Україна може розраховувати на підтримку Європейського Союзу в русі вперед", - сказала верховний представник.

У свою чергу єврокомісар з європейської політики сусідства та питань розширення Йоганнес Ган зазначив, що зусилля України щодо здійснення реформ приносять результати.

"Україна зробила важливі кроки для вирішення ключової, системної проблеми корупції, що обмежує можливості для корупції в низці сфер. Ця робота повинна бути продовжена і принести реальні зміни в країні. Боротьба з корупцією та створення надійної судової системи також є ключем до трансформації бізнес-клімату і відновлення процвітання. Європейський Союз продовжить підтримувати Україну в цих зусиллях, як політично, так і фінансово", - сказав єврокомісар.

У спільній доповіді розглядаються важливі події та реформи, що проводяться відповідно до стратегічних пріоритетів, погоджених між ЄС і Україною в рамках порядку денного Асоціації. Згідно з доповіддю, Україна реалізувала низку реформ з боротьби з корупцією і в сфері наведення порядку в банківській системі, а також приступила до реалізації амбітних реформ в енергетичному секторі, зміцненні демократії та верховенства права.

У документі також підкреслюється, що в деяких інших сферах, таких як приватизація державних підприємств, а також в соціальному і медичному секторі, реформи просунулися повільно.

У розділі, присвяченому економічному розвитку, підкреслюються переваги для ЄС і України в зв'язку з тимчасовим застосуванням поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі з січня 2016 року.

У доповіді також наголошується, що Україна успішно виконала всі контрольні показники в рамках плану дій щодо лібералізації візового режиму, що призвело до пропозиції Єврокомісії Європейській Раді та Європейському Парламенту в квітні 2016 року скасувати візовий режим для громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА