09:46 04.01.2017

СММ ОБСЄ розширюватиме зони свого контролю на всю територію Донбасу

2 хв читати
СММ ОБСЄ розширюватиме зони свого контролю на всю територію Донбасу

Голова ОБСЄ, федеральний міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Себастьян Курц переконаний, що СММ ОБСЄ і надалі виконуватиме свої функції у рамках діючого мандата, розширюватиме зони свого контролю на всю територію Донбасу й контролюватиме насамперед припинення бойових дій.

На брифінгу в Маріуполі в середу вранці він також наголосив на необхідності реалістичного підходу до можливостей місії. "Що стосується місії, я прошу вас реалістично підходити до цього питання, в ОБСЄ 57 країн-членів і рішення ухвалюють консенсусом", - сказав С.Курц, відповідаючи на запитання українського журналіста про можливість введення в Україну поліцейської місії ОБСЄ.

Він наголосив, що ОБСЄ робитиме все, "щоб місія діяла якомога ефективніше, здійснювала спостереження на всій території Донбасу, і щоб зусиллями місії було досягнуто повного припинення вогню".

Однак лише зусиль ОБСЄ щодо місії недостатньо, зазначив голова організації. "Необхідні зусилля і там, де приймають рішення, у Москві, Києві та в інших країнах", - сказав С.Курц.

Він також наголосив на важливості відновлення зруйнованої на Донбасі інфраструктури, проте відзначив першочерговість забезпечення припинення вогню з обох сторін.

"Необхідно і надалі провадити діалог і переговори. Але Мінські домовленості на сьогодні єдина база, документ, на підставі якого ми маємо діяти. І хоча мене не задовольняє стан виконання цих домовленостей, я маю сказати, що ситуація на момент їх підписання була гірша, ніж зараз. І могла бути ще гіршою, ніж зараз. Я не задоволений нинішнім статус-кво, але за відсутності іншого базового документа ми маємо виконувати "Мінськ", - заявив голова ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА