11:28 19.01.2017

Рада дала згоду на допуск іноземних підрозділів для участі у військових навчаннях на території України у 2017 році

3 хв читати
Рада дала згоду на допуск іноземних підрозділів для участі у військових навчаннях на території України у 2017 році

Верховна Рада України дозволила допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2017 році для участі у військових навчаннях.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", законопроект №5636 про затвердження відповідного рішення президента на засіданні в четвер підтримали 236 народних депутатів.

Внесений президентом України Петром Порошенком законопроект передбачає допуск на територію країни в 2017 р. підрозділів збройних сил іноземних держав для участі в багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил, а також українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2017" і "Репід Трайдент-2017".

Зокрема, згідно з опублікованими на сайті Верховної Ради супровідними документами до законопроекту, в рамках багатонаціональних навчань з підготовки підрозділів збройних сил запропоновано допустити на територію України строком до 365 днів до 3 тис. військовослужбовців ЗС США, інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" з озброєнням і військовою технікою, зокрема і до 6 літаків і вертольотів.

Загалом у навчаннях, що відбудуться на Яворівському полігоні у Львівській області у січні-грудні 2017 року, братимуть участь до 13 тис. військовослужбовців, з них 10 тис. – від ЗСУ, 1,5 тис від ЗС США та 1,5 тис – від збройних сил інших країн-членів НАТО та країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

У рамках українсько-американських навчань "Сі Бриз - 2017" запропоновано допустити на територію України у липні-вересні 2017 року на термін до 25 діб до 2,5 тис. військовослужбовців ЗС США, інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" з озброєнням та військовою технікою, до 10 кораблів, до 5 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів, до 60 одиниць колісної техніки.

Загалом у навчаннях, що відбудуться в акваторії Чорного моря і прилеглих полігонах військових аеродромах в липні-вересні, братимуть участь до 3,5 тис військовослужбовців, з них до тисячі від ЗС України, стільки ж – від ЗС США і ще 1,5 тис. – від інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру".

У рамках українсько-американських навчань "Репід Трайдент - 2017" запропоновано допустити на територію України у червні-листопаді 2017 р. терміном до 25 діб до 2 тис. військовослужбовців США, інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" з озброєнням та військовою технікою, до 6 літаків, до 10 вертольотів.

Загалом у навчаннях, що відбудуться на Яворівському полігоні у Львівській області у червні-листопаді, братимуть участь до 3,5 тис військовослужбовців, з них до 1,5 тис від ЗСУ, 1 тис. – від ЗС США і ще стільки ж – від інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру".

У додатку до закону також міститься перелік 16 навчань за межами України, в яких запланована участь ЗСУ в 2017 році. Навчання заплановані в Словаччині, Польщі, Литві, Данії, Великобританії та Йорданії, по два навчання - у Болгарії, Німеччині та Грузії, три навчання у Румунії; крім цього, одне з багатонаціональних навчань ("Сейбер Гардіан–2017") відбудеться на території Румунії і Болгарії одночасно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА