14:31 30.01.2017

Данія з лютого розпочне реалізацію Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні

2 хв читати
Данія з лютого розпочне реалізацію Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні

Данія з 1 лютого розпочне реалізацію Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні, повідомив міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен.

"1 лютого Данія офіційно одягне майку лідера антикорупційної програми ЄС в Україні. З бюджетом у 120 млн данських крон ми будемо протягом найближчих трьох років допомагати українській владі в її боротьбі з корупцією", - йдеться в статті данського глави зовнішньополітичного відомства, поширеній на офіційній сторінці МЗС України у Facebook.

Він також зазначив, що Данія збереже високий рівень підтримки реформ в Україні в енергетиці, ефективному управлінні, децентралізації та свободі засобів масової інформації.

"Ми повинні спільно в ЄС робити те, що ми можемо, - політично і економічно - підтримувати процес реформування України і шлях до зростання і процвітання. Нам потрібно підтримувати економічний розвиток й допомагати створювати ефективніші рамки для приватного сектора в Україні", - зазначив дипломат.

Як повідомлялося, 24 листопада 2016 року віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та комісар ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоганесс Ган підписали угоду про фінансування заходу "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні".

Загальний бюджет впровадження ініціативи становить EUR16,34 млн, з яких ЄС виділить EUR15 млн, співфінансування з боку МЗС Данії становитиме EUR1,34 млн.

Кошти ЄС будуть спрямовані на посилення можливостей органів державної влади, відповідальних за боротьбу з корупцією, - Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, а також забезпечення доброчесності співробітників інших установ і органів юстиції.

Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні також має на меті поліпшення парламентського нагляду за процесом реалізації реформ і можливостей Верховної Ради аналізувати і вдосконалювати стратегічну й нормативно-правову базу, зокрема шляхом створення міжнародної консультативної ради Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції.

У рамках ініціативи буде залучено громадянське суспільство та засоби масової інформації до здійснення антикорупційних заходів, зокрема шляхом популяризації "слідчої журналістики", а також відбуватиметься співпраця із зацікавленими місцевими органами влади в рамках пілотних проектів "Чисте місто" з метою демонстрування позитивних змін, які може принести ефективна протидія корупції, наголошує прес-служба.

Виконання цих завдань допоможе створити в Україні єдиний центр підтримки установ, діяльність яких спрямована на протидію корупції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА