16:41 01.02.2017

Порошенко запросив президента Румунії до участі у засіданні спільної президентської комісії у 2017 р.

1 хв читати
Порошенко запросив президента Румунії до участі у засіданні спільної президентської комісії у 2017 р.

Президент України Петро Порошенко направив президенту Румунії Клаусу Йоханнісу привітання з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між двома країнами і запросив його до України з візитом цього року.

"Ми високо цінуємо дружбу і міцне партнерство з Румунією і важливу підтримку і допомогу Вашої країни у захисті територіальної цілісності і суверенітету нашої країни і боротьби проти зовнішньої агресії", - йдеться у привітанні глави Української держави в середу.

П. Порошенко зазначив, що очікує на продовження плідного діалогу з президентом Румунії та запросив його відвідати Україну з візитом у 2017 році у зручний час для проведення засідання українсько-румунської спільної президентської комісії.

Він також висловив подяку румунській стороні за сприяння в процесі європейської та євроатлантичної інтеграції України, зазначивши, що Румунія першою з європейських держав ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

У свою чергу, президент Румунії привітав главу Української держави з 25-ю річницею встановлення дипломатичних відносин між державами і запевнив П. Порошенка у твердій та тривалій підтримці Румунією незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Він також заявив про продовження поглиблення відносин між Румунією та Україною.

"Цінність відносин між нашими країнами відзначається динамікою глобальних і регіональних подій, які рекомендують спільні дії щодо забезпечення регіональної безпеки", - йдеться у привітанні лідера Румунії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА