17:24 07.02.2017

Закон про державну мову не вирішить мовної проблеми в Україні - Горбулін

1 хв читати

Директор Національного інституту стратегічних досліджень, академік НАНУ і радник президента України Володимир Горбулін вважає, що ухвалення закону про державну мову не вирішить мовної проблеми.

"Сьогоднішня позиція з українською мовою в Україні мене не влаштовує, їй варто приділяти набагато більше уваги", - сказав В.Горбулін під час презентації колективної монографії "Світова гібридна війна: Український фронт" у Києві у вівторок.

Академік зазначив, що колись спілкувався на тему української мови та її статусу з Іваном Драчем та Дмитром Павличком, які, як і В.Горбулін, вважали, що в Україні має бути лише одна державна мова - українська і для цього необхідно робити все.

"Робити це необхідно вкрай обережно, я сказав би навіть, ласкаво, якщо можна використати такий вислів, тоді можна досягти результату. Якщо ми будемо це робити граблями, як деякі наші депутати пропонують, - ми матимемо невдачі на цьому терені... Ухваленням закону ми не вирішуємо питання", - сказав В.Горбулін.

Він зазначив, що мовна проблема вкрай тонка і результату в цьому питанні можна успішніше досягти, якщо стимулювати "всю нашу інтелігенцію й усю нашу науку, щоб вона почала використовувати українську мову, тоді може бути результат".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА