18:40 15.03.2017

"Батьківщина" вимагає звіту президента у ВР і подасть заяву про злочин посадових осіб Нацполіції та парламенту

2 хв читати
"Батьківщина" вимагає звіту президента у ВР і подасть заяву про злочин посадових осіб Нацполіції та парламенту

Фракція "Батьківщина" вимагає звіту президента України Петра Порошенка у Верховній Раді щодо ситуації навколо блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу та подасть заяву до Генеральної прокуратури та Служби безпеки про скоєння злочину посадовими особами Нацполіції та парламенту.

"Ми вимагаємо завтра негайно заслухати відкритий публічний звіт президента України про силове розблокування "торгівлі на крові", про заходження Національної поліції до Верховної Ради та взагалі про дестабілізацію, хаос і руйнування держави. З правом депутатів поставити запитання президентові та почути відповіді у присутності ЗМІ", - сказала вона на прес-конференції в Києві в середу.

Ю.Тимошенко також зазначила, що в четвер до Генпрокуратури та СБУ буде подано заяви про злочин посадових осіб Національної поліції та ВР, які допустили "воєнізований тиск на роботу парламенту" і "воєнізований тиск на всі інститути громадянського суспільства з метою нав'язати абсолютно неправдиву думку про блокаду руху товарів на окупованих територіях".

За її словами, "Батьківщина" має намір добитися відкриття кримінальної справи за ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель або споруд), ст. 344 (втручання в діяльність державного діяча), ст. 351 (перешкоджання діяльності народних депутатів), ст. 356 (самоправство), ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронних органів).

Крім того, Ю.Тимошенко зазначила, що учасники блокади висунули три умови: припинити торгівлю, яка дає фінанси окупантам для війни з Україною; звільнити полонених та активізувати дії із захисту України, а в прийнятому в середу рішенні Ради національної безпеки і оборони міститься вимога повернути підприємства, які були відібрані окупантами.

"Реально вони (влада в особі РНБО - ІФ) борються за свій тіньовий бізнес на війні, за свій тіньовий прибуток на смертях українців. Вони не поставили вимоги щодо звільнення полонених, демілітаризації окупованих територій, повернення мирного життя на частину території Донбасу", - наголосила вона.

При цьому Ю.Тимошенко навіть таке рішення РНБО вважає перемогою організаторів блокади та повністю підтримує їхні дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА