13:55 27.03.2017

Кучма вважає за необхідне провести зустріч лідерів країн "Нормандської четвірки"

1 хв читати
Кучма вважає за необхідне провести зустріч лідерів країн "Нормандської четвірки"

Представник України в тристоронній контактній групі (ТКГ) із врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма вважає за необхідне провести зустріч лідерів країн "Нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія).

"Я взагалі вважаю, що на сьогодні на 100% назріло питання, необхідна зустріч "Нормандської четвірки". Хочу наголосити: ні на рівні мінського процесу (тристоронньої контактної групи), ні на рівні міністрів закордонних справ питання не рухаються, тому треба їм (лідерам країн - ІФ) зібратися і сказати публічно, чого нам очікувати", - сказав Л.Кучма журналістам у Дніпрі в понеділок.

Представник України в ТКГ наголосив: "Я хочу, щоб вони (лідери країн - ІФ) зібралися, вийшли до людей, до преси і сказали, як вони бачать як цей процес розвиватиметься".

Як повідомлялося, в Парижі 24 березня відбулася зустріч представників дипломатичних відомств країн "Нормандської четвірки" без участі російської сторони. Як розповів у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, дипломати обговорили підготовку до зустрічі на рівні глав МЗС країн "нормандського формату", а також гуманітарні, політичні та безпекові питання щодо ситуації на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА