11:00 29.03.2017

Сенат США не визнає нелегальної спроби анексії Криму та закликає до збереження санкцій проти РФ

1 хв читати
Сенат США не визнає нелегальної спроби анексії Криму та закликає до збереження санкцій проти РФ

Сенат США наголошує на невизнанні Сполученими Штатами Америки нелегальної спроби анексії Криму та закликає до збереження санкцій проти РФ, повідомляє прес-центр посольства України в США.

Співголова сенатського українського кокусу, сенатор від штату Огайо Роберт Портман, а також віце-голова кокусу, сенатор-демократ від згаданого штату Шеррод Браун представили проект резолюції "Осуд незаконної російської агресії в Україні у зв'язку з третіми роковинами анексії Криму". Співавторами резолюції виступили майже півтора десятка сенаторів від Республіканської та Демократичної партій.

"У резолюції, присвяченій третім роковинам намагань РФ анексувати Автономну Республіку Крим, незаконна російська військова окупація українського регіону Крим визнається такою, що суперечить міжнародним нормам, є актом неспровокованої агресії та загрозою регіональній стабільності", - йдеться в повідомленні.

Сенат підтверджує відданість США положенням Будапештського меморандуму про гарантії безпеки та політику невизнання де-юре чи де-факто суверенітету РФ над Кримом, його повітряним простором або територіальними водами.

Американські законодавці також виступають за подальшу підтримку України, у тому числі шляхом посилення економічних санкцій проти РФ, передачі Українській державі оборонних летальних засобів, підтримки демократії та надання гуманітарної допомоги на виконання ухваленого Конгресом відповідного законодавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА