13:49 06.04.2017

Європарламент підтримав надання "безвізу" ЄС для України

2 хв читати
Європарламент підтримав надання "безвізу" ЄС для України

Депутати Європейського парламенту більшістю голосів підтримали надання Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Щойно надійшла новина, що 521 голос в Європейському парламенті "За" безвізовий режим з Україною. Я вітаю всіх, хто до цього доклав максимум зусиль! І я вітаю тебе, Український народе, я вітаю тебе, Україно", - повідомив він під час 10-го Київського форуму з питань безпеки у Києві в четвер.

На засіданні Європарламенту в четвер вдень 521 євродепутат проголосував "за" надання безвізового режиму ЄС для українців, 75 – "проти" і 36 - утрималися.

Як повідомлялося, на консультаціях країн-членів ЄС, представників Європарламенту та Єврокомісії 28 лютого було досягнуто згоду про запуск візової лібералізації для громадян України.

Тріалог між Радою ЄС, Європейською комісією та Європейським парламентом про надання Україні безвізового режиму завершився 1 березня.

Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (COREPER) 2 березня підтвердив рішення, досягнуте в рамках тріалогу.

9 березня, комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ (LIBE) затвердив проект про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.

Таким чином, завершення процесу лібералізації візового режиму вимагає ще кількох процедурних моментів, зокрема, затвердження Радою ЄС.

Після цього документ має підписати президент Європарламенту і представник головуючої в ЄС країни та опублікувати в офіційному журналі ЄС.

Рішення про введення безвізового режиму набуде чинності через 20 днів з моменту публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА