15:31 06.04.2017

Ухвалити на сесії ПА НАТО резолюцію про агресію РФ проти України та Грузії запропонував Парубій президентові Асамблеї Аллі

1 хв читати
Ухвалити на сесії ПА НАТО резолюцію про агресію РФ проти України та Грузії запропонував Парубій президентові Асамблеї Аллі

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій виступив із пропозицією ухвалити на весняній сесії Парламентської асамблеї НАТО в Тбілісі резолюцію про російську агресію проти України та Грузії.

"Для України буде важливо, щоб на Парламентській асамблеї НАТО, найближчій, було ухвалено окрему резолюцію щодо російської агресії проти України та Грузії, окупації Автономної Республіки Крим. Цю ініціативу можна було б внести на розгляд весняної сесії ПА НАТО в Тбілісі", - сказав А.Парубій під час зустрічі з президентом ПА НАТО Паоло Аллі в Києві в четвер.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в заяві для преси А.Парубій уточнив, що наступне засідання Парламентської асамблеї НАТО відбудеться в травні поточного року.

"Я планую бути на цій сесії, і сьогодні я запропонував ініціативу окремої резолюції про порушення прав людини на окупованій території, а також закликати до продовження та розширення санкцій (проти Російської Федерації - ІФ)", - пояснив А.Парубій.

За словами спікера українського парламенту, дуже важливо, що ПА НАТО відбудеться в Грузії, яка також постраждала від російської агресії.

А.Парубій знову висловив переконання, що Україна стане членом Північноатлантичного альянсу. "Ми всі переконані в твердості рішення саміту НАТО, що Україна буде членом НАТО", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньяху домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА