18:50 18.04.2017

Єгор Соболєв: На посаду аудитора НАБУ від ВР є два "сильні" претенденти - із США та Іспанії

1 хв читати

Дві людини з досвідом прокурорської діяльності в США та Іспанії підтвердили свою участь у конкурсі на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) від Верховної Ради, повідомив голова парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв.

"Ви знаєте, що наш комітет оголосив конкурс. Із сильних кандидатів у нас уже є підтвердження від американського прокурора Марти Борщ (Martha Boersch) і від іспанського прокурора Карлоса Кастресана (Carlos Castresana). Нам дуже приємно", - сказав він під час зустрічі в комітеті з представниками програми "USAID Рада" у вівторок у Києві.

"Проте якщо у вас є серед своїх знайомих, партнерів інші люди, які можуть дозволити парламенту не помилитися з вибором потужного аудитора Антикорупційного бюро, будемо вам вдячні", - додав народний депутат.

Є.Соболєв нагадав, що заявки на участь у конкурсі приймають до 3 травня.

Як повідомлялося, 21 березня Верховна Рада не змогла делегувати Найджела Брауна за своєю квотою до складу комісії з аудиту НАБУ (за нього проголосували 200 парламентарів за мінімально необхідних 226).

Перед цим голова парламенту Андрій Парубій виніс на рейтингове голосування кандидатури як Н.Брауна, так і другого кандидата - Роберта Сторча. Під час рейтингового голосування перший кандидат набрав більше голосів, після чого його кандидатуру винесли на голосування для затвердження незалежним аудитором НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА