12:47 26.04.2017

Посли Євросоюзу підтвердили рішення про безвізовий режим для України, наступний крок - затвердження в Раді ЄС, заявив Порошенко

2 хв читати
Посли Євросоюзу підтвердили рішення про безвізовий режим для України, наступний крок - затвердження в Раді ЄС, заявив Порошенко

Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (COREPER) на зустрічі в середу, 26 квітня, підтримав рішення щодо лібералізації візового режиму з Україною, наступним кроком стане затвердження цього питання Радою ЄС, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Щойно ухвалили дуже важливе рішення, про яке я дуже радий вам повідомити: щойно COREPER, Рада ЄС на рівні послів, ухвалила історичне рішення про надання Україні безвізового режиму. Двері Європи для України відкриті", - сказав глава Української держави в Чорнобилі в середу.

За його словами, залишилося тільки рішення Ради ЄС на рівні міністрів - і процес отримання безвізового режиму України буде завершено.

Як повідомлялося, на консультаціях країн-членів ЄС, представників Європарламенту та Єврокомісії 28 лютого було досягнуто згоди про запуск візової лібералізації для громадян України.

Тріалог між Радою ЄС, Європейською комісією та Європейським парламентом про надання Україні безвізового режиму завершився 1 березня.

Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (COREPER) 2. березня підтвердив рішення, досягнуте в рамках тріалогу.

9 березня комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) затвердив проект про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.

6 квітня депутати Європейського парламенту більшістю голосів підтримали надання ЄС безвізового режиму українцям.

Таким чином, завершення процесу лібералізації візового режиму вимагає ще кількох процедурних моментів, зокрема, затвердження Радою ЄС.

Після цього документ має підписати президент Європарламенту і представник головуючої в ЄС країни, а потім його опублікують в офіційному журналі ЄС.

Рішення про введення безвізового режиму набуде чинності через 20 днів з моменту публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА