14:40 30.04.2017

Серйозних проблем на місцевих виборах, що проходять в Україні немає

2 хв читати

Серйозні проблеми на місцевих виборах, що проходять в Україні 30 квітня, відсутні, найбільш напружена ситуація фіксується в м.Шпола Черкаської області, де біля виборчих дільниць присутні групи "псевдожурналістів", заявляє генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель.

"Доволі хороші враження (від виборів – ІФ), тому що поки що ми не спостерігаємо серйозних проблем на виборах", - сказав О.Кошель в ефірі телеканалу "112" в неділю.

"Є традиційна проблема – це проблема незаконної агітації, і вона є на виборах у Луганській області і деяких інших регіонах. Є проблеми технічного характеру: ми зафіксували, що деякі дільниці відкрилися із запізненням, зокрема, у Перечинській ОТГ на Закарпатті. Де були проблеми з допуском спостерігачів. Але переважна більшість цих проблем вирішували рішеннями комісій", - розповів він.

За словами гендиректора КВУ, ключова проблема, яка потенційно може виникнути протягом дня – це "присутність великих груп псевдожурналістів" в Шполі. "Щоб уявити масштаб – біля кожної дільниці присутні близько 30-40 представників засобів масової інформації. Часто це особи спортивної зовнішності, які мають посвідчення журналістів різних видань, але реально це групи підтримки різних кандидатів. Поки що все спокійно і ми фіксуємо високу активність правоохоронців... Це була доволі проблемна громада", - розповів О.Кошель.

За його словами, ця проблема може бути усунена "технічними рішеннями" - відповідними змінами до виборчого законодавства.

Як повідомлялося, жителі 47 об'єднаних територіальних громад (ОТГ) у 19 областях України у неділю, 30 квітня, вперше обирають депутатів та голів місцевих рад.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА