14:19 14.05.2017

ЄС підтримуватиме Україну на шляху до євроінтеграції

2 хв читати
ЄС підтримуватиме Україну на шляху до євроінтеграції

Європейський Союз підтримуватиме Україну фінансово і політично, а також надавати супровід реформ на шляху євроінтеграції України, запевнив глава представництва ЄС в Україні Гьюг Мінгареллі.

"Україна зробила вибір на користь європейської інтеграції. І я хочу запевнити вас, що Україна не рухатиметься сама цим шляхом. Ми будемо допомагати політично, фінансово і давати найкращі поради про те, як впоратися з проведенням реформ в Україні... ЄС перебуває поруч з Україною у той час як перед вашою країною постають величезні виклики у сфері безпеки у соціальній та економічній сферах", - сказав Г.Мінгареллі під час вітального слова на відкритті Дня Європи на Софійській площі в неділю в Києві.

Дипломат нагадав, що вже через кілька тижнів безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом набуде чинності. "Сьогодні ми святкуємо цей день в особливих умовах, оскільки через кілька тижнів всі громадяни, які мають біометричні паспорти, зможуть подорожувати в країни-члени ЄС і перебувати там до 90 днів, не виконуючи ніяких візових зобов'язань. Це неймовірно важливе досягнення, яке свідчить про темп і обсяг реформ", - додав посол.

Він також зазначив, що захоплюється рішучістю українців протистояти зовнішній загрозі. "Те, що відбувається сьогодні в Україні, насправді стосується всієї Європи, ми правда захоплюємося українцями, їх рішучістю бути сильнішими перед обличчям зовнішньої загрози, взяти долю у свої руки і будувати кращу країну і краще майбутнє", - наголосив Г.Мінгареллі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на Софійській площі в столиці проходять заходи до Дня Європи. Зокрема, працюють намети посольств країн-членів ЄС з сувенірною та інформаційною продукцією, відбудуться вікторини, конкурси, розіграші подарунків. Крім того, проходить святковий концерт, заплановано участь українського музичного колективу "ТНМК" (укр.Танок на майдані Конго).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА