11:32 16.05.2017

Рада достроково припинила повноваження нардепа А. Артеменка

2 хв читати
Рада достроково припинила повноваження нардепа А. Артеменка

Верховна Рада України достроково припинила повноваження позафракційного народного депутата Андрія Артеменка.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за таке рішення на засіданні у вівторок уранці проголосували 244 народних депутати.

У прийнятій парламентаріями постанові (№6445) зазначається, що повноваження депутата припинено "у зв'язку з припиненням громадянства України".

Як повідомлялося, в лютому 2017 року газета New York Times повідомила, що А. Артеменко передав Адміністрації президента США Дональда Трампа підготовлений ним план врегулювання конфлікту на сході України. План, зокрема, передбачає проведення загальноукраїнського референдуму про передання Україною Росії Криму "в оренду на термін від 50 до 100 років", а також "виведення російських військ зі Східної України".

Органи прокуратури розслідують кримінальне провадження проти А. Артеменка за антидержавні дії у співпраці з РФ.

20 лютого парламентська фракція Радикальної партії Олега Ляшка вирішила вилучити депутата А. Артеменко зі свого складу.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що А. Артеменко документально підтвердив прокуратурі, що має громадянство Канади, окрім українського громадянства.

21 квітня Генпрокуратура України звернулася до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати громадянства України А. Артеменка, зважаючи на те, що під час розслідування кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада) КК України було зібрано достатньо документів, що вказують на те, що А. Артеменко отримав громадянство Канади і має паспорт громадянина Канади.

Указом президента України Петра Порошенка від 29 квітня припинено громадянство України А. Артеменка.

4 травня голова підкомітету з безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Ірина Фріз підтвердила, що А. Артеменка позбавлено українського громадянства згідно з указом президента Петра Порошенка, і пояснила, що це означає також втрату статусу народного депутата.

П. Порошенко на прес-конференції 14 травня заявив, що припинення громадянства А. Артеменка ініціювала Генеральна прокуратура, в якій народний депутат засвідчив наявність у нього громадянства іншої держави. Президент розповів, що Генпрокуратура звернулася з клопотанням про Державну міграційну службу, яка, в свою чергу, перевіривши цю інформацію, внесла свою пропозицію до комісії з питань громадянства при президенті. Комісія, в свою чергу, проголосувала за внесення президенту на підпис відповідного проекту указу.

Згідно з інформацією на сайті Міністерства закордонних справ України, правила в'їзду і перебування іноземців передбачають, що громадяни Канади можуть в'їжджати в Україну без віз на термін до 90 діб протягом 180 діб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА