16:31 16.05.2017

Відбулися перші консультації адміністрацій президентів України і Франції

1 хв читати
Відбулися перші консультації адміністрацій президентів України і Франції

Заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв провів переговори із членом команди новообраного президента Франції Еммануеля Макрона, нині відбувається опрацювання проведення телефонних переговорів лідерів двох держав, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Перші контакти між моєю командою та командою французького президента відбулися. Мій дипломатичний радник К.Єлісєєв спілкувався з новим дипломатичним радником президента Макрона по телефону. Ми зараз працюємо над організацією телефонних переговорів", - сказав П.Порошенко журналістам у столиці Мальти Валлетті у вівторок.

За словами глави Української держави, перший сигнал від нової команди президента Франції був позитивним: "нормандський формат" має продовжити роботу.

Водночас у повідомленні на сайті президента України зазначено, що аналогічний сигнал про необхідність продовження функціонування "нормандського формату" було отримано і з Берліна.

"П.Порошенко розповів, що мав можливість поспілкуватися з Е.Макроном до його обрання президентом Франції", - додали в прес-службі президента.

У свою чергу президент Мальти Марі-Луїз Колейро Прека зазначила, що перемога Е.Макрона на виборах у Франції - "це хороша новина для Європи".

"Президент Макрон є проєвропейським політиком, тому це дійсно хороша новина", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА