16:19 24.05.2017

Подання на зняття недоторканності з Бобова відкличуть, якщо він сплатить податки – А. Геращенко

2 хв читати
Подання на зняття недоторканності з Бобова відкличуть, якщо він сплатить податки – А. Геращенко

Подання на зняття недоторканності з народного депутата з групи "Відродження" Геннадія Бобова може бути відкликано з парламенту, якщо він виплатить належну суму податків, заявляє народний депутат з фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Йому (Г. Бобову – ІФ) пред'являли обвинувачення за ст. 212 – несплата податків. Ця стаття передбачає, що якщо особа, яку звинувачують у несплаті податків, повністю погашає податковий борг, їй не висувають кримінальні питання. Тоді подання буде відкликано. Нехай платить гроші в бюджет", - сказав А. Геращенко журналістам у середу в Києві.

Раніше в середу, звітуючи у Верховній Раді, генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що Г. Бобов згоден зі звинуваченнями у порушеннях при сплаті податків і готовий сплатити $1млн несплачених податків.

"Щойно мені повідомили, що народний депутат Бобов згоден з цим повідомленням і готовий оплатити в держскарбницю понад $1млн несплачених податків і я вважаю це прекрасний приклад очищення Верховної Ради", - сказав він.

Генеральний прокурор поінформував, що вже були перевірені електронні декларації 35 народних депутатів, за ними ніяких порушень не виявлено.

"Ми разом з Державною фіскальноюслужбою вже перевірили і 35 присутніх в залі вже можуть спати спокійно: їхні декларації відповідають всім документам. Стосовно кількох десятків народних депутатів триває перевірка Державною фіскальною службою", - сказав Ю. Луценко.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України підготувала подання до Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності з депутатів Г. Бобова, Є. Дейдея і А. Лозового. "Під час спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП і НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова (ст. 212, 366 прим 1 КК України), Євгена Дейдея (ст. 368 прим 2 КК України) та Андрія Лозового (ст. 212, 368 прим 2 КК України)", - написав генпрокурор Ю. Луценко у своїй сторінці в Facebook в п'ятницю, 19 травня.

Ст.212 Кримінального кодексу України – Ухилення від сплати податків і зборів", ст. 366-1 КК – "Декларування недостовірної інформації", ст. 368-2 КК – "Незаконне збагачення".

23 травня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що подання на народних депутатів А. Лозового та О. Дейдея повернули на доопрацювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА