10:08 25.05.2017

Суд відхилив скаргу адвокатів щодо конфіскації $1,5 млрд Януковича

2 хв читати
Суд відхилив скаргу адвокатів щодо конфіскації $1,5 млрд Януковича

Суд відхилив апеляцію на рішення про спецконфіскацію $1,5 млрд екс-президента України Віктора Януковича і його оточення, повідомляє Генеральна прокуратура України в четвер.

"Апеляційним судом Донецької області відмовлено у відкритті провадження щодо конфіскації 1,5 млрд доларів США за матеріалами апеляційної скарги адвокатів, які є представниками підприємств-нерезидентів злочинної організації В. Януковича", - повідомляється на офіційній сторінці у Генпрокуратури в соцмережі Facebook.

При цьому в Генпрокуратурі повідомили, що ще не отримали зазначеного рішення суду.

Як повідомлялося, 28 квітня прес-служба Ради нацбезпеки і оборони повідомила, що Ощадбанк розпочав спецконфіскації $1,5 млрд екс-президента України В. Януковича і його оточення. Відповідне рішення прийняв Краматорський суд Донецької області, строки на подачу апеляції на той момент вже минули.

Того ж дня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що Краматорський суд ухвалив рішення про конфіскацію коштів В Януковича і його оточення, виходячи зі свідчень члена цієї злочинного угруповання, який у результаті отримав умовне покарання.

"Генеральна прокуратура України вже досить давно веде справу за ст. 255 (створення злочинної угруповання), в якому підозрюється громадянин Янукович, Курченко (український бізнесмен Сергій Курченко), Клименко (екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко), Арбузов (екс-перший віце-прем'єр Сергій Арбузов), а також низка інших впливових особистостей того часу... Під час розслідування справи (розкрадання держбюджету) було встановлено члена злочинного угруповання, який дав повні викривальні свідчення на керівництво, способи і методи розкрадання, на конкретні фірми і рахунки в світі, а також подальше їх використання в Україні. Це було узято до відома Краматорським судом", - сказав генпрокурор на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він також зазначив, що цей учасник угруповання, що надав відомості стововно цього епізоду, отримав умовне покарання. Як заявив Ю. Луценко, суддя, який прийняв рішення про конфіскацію, а також член угрупування, який уклав угоду зі слідством і дав свідчення, "перебувають під захистом".

Генпрокурор повідомив, що Ощадбанк того ж дня завершив конфіскацію цих $1,5 млрд.

Ю. Луценко повідомив про таємності судового процесу і рішення Краматорського суду у справі про конфіскацію коштів В. Януковича "для гарантування безпеки ключового свідка, чи радше, особи, яка підписала угоду". "Є ще особи, які будуть йти тим самим шляхом (підписання угоди зі слідством – ІФ) стосовно інших активів", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА