20:23 25.05.2017

Порошенко поінформував прем'єра Баварії про дії Росії, спрямовані на підривання Мінських угод

2 хв читати
Порошенко поінформував прем'єра Баварії про дії Росії, спрямовані на підривання Мінських угод

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі в Києві з прем'єр-міністром Баварії Горстом Зеєгофером (Horst Seehofer) обговорив розвиток ситуації на Донбасі та виконання Росією Мінських угод.

"Сторони обговорили розвиток ситуації на Донбасі. Президент України поінформував про останні деструктивні кроки Росії, які спрямовані на підрив Мінських угод. Глава держави наголосив на важливості збереження санкційного тиску на Москву, що є запорукою відновлення не лише миру в Україні, а й збереження європейського порядку", - повідомляє прес-служба президента України в четвер.

Зазначено, що Г.Зеєгофер підтвердив, що нормалізація співпраці з Росією можлива лише за умови виконання Москвою Мінських домовленостей.

До складу баварської делегації увійшли також голова баварського ландтагу Барбара Штамм (Barbara Stamm) і державний міністр з питань Європи та міжрегіональних відносин Баварії Беата Мерк (Beate Merk).

П.Порошенко висловив окрему вдячність прем'єрові Баварії Г.Зеєгоферу та голові баварського ландтагу Б.Штамм за підтримку та реалізацію проектів з оздоровлення дітей, які постраждали в результаті російської агресії на Донбасі.

Президент України також зазначив, що ухвалення Євросоюзом рішення про надання безвізового режиму для українських громадян, а також очікуване набуття чинності угодою про асоціацію дасть змогу значно активізувати співпрацю.

"Глава держави підкреслив, що минулорічне значне зростання товарообороту між Україною та Баварією є наслідком запровадження поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС, результативності проведених реформ та свідченням відновлення української економіки", - йдеться в повідомленні.

За словами П.Порошенка, українська влада дуже цінує увагу баварського бізнесу до України й готова всіляко підтримувати цей інтерес.

П.Порошенко та Г.Зеєгофер також зустрілися з дітьми - переможцями конкурсу дитячого малюнка, присвяченого встановленню миру в Україні. Діти перебуватимуть у Баварії 5-22 липня 2017 року з ознайомлювальною поїздкою за підтримки Баварської державної канцелярії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА