15:39 02.06.2017

Політолог прогнозує спекотне політичне літо в Україні

2 хв читати

Політичне літо 2017 року буде активним і передуватиме початку президентської кампанії, прогнозує директор інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Літній політичний період у нас традиційно розглядають як мертвий політичний сезон, але я думаю, він цього року буде доволі активним, тому що з осені 2017 року вже почнеться така не латентна, а повномасштабна підготовка до президентських виборів 2019 року", - заявив В .Карасьов на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в Києві.

За словами політолога, в Україні політична еліта перемогла суспільство, а "політичний режим почав свою трансформацію в бік зміцнення влади, тих, хто сьогодні при владі". І це пов'язано не тільки з об'єктивними, а й суб'єктивними причинами.

Він зазначив, що мова не йде про персоналізацію авторитарного режиму, а швидше - про колективний авторитарний режим. "Я назвав би цей режим пентакратією - оскільки п'ятеро осіб сьогодні реалізують владу - Порошенко (президент України Петро Порошенко - ІФ), Турчинов (секретар Ради національної безпеки України Олександр Турчинов - ІФ), Аваков (міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков - ІФ), Гройсман (прем'єр-міністр України - Володимир Гройсман - ІФ) і Яценюк (лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк - ІФ)", - зазначив В.Карасьов.

На думку експерта корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтина Матвієнка, можливість соціального вибуху в Україні досі актуальна.

"Чи буде соціальний вибух? На жаль, він цілком можливий... У суспільстві протестні настрої дуже високі, вони вищі навіть, ніж напередодні другого Майдану... Але те, що така небезпека є, - це безумовно", - сказав він.

"І свідченням того, що влада розуміє це, є наказ міністра оборони про мобілізацію резервістів... Мобілізують найбільш схильних до протесту... Ви ж розумієте, що військової необхідності в їхній мобілізації немає", - додав К.Матвієнко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА