15:41 02.06.2017

Ляшко пізнав в особі, що стріляла в Осмаєва, "німецького журналіста"

2 хв читати
Ляшко пізнав в особі, що стріляла в Осмаєва, "німецького журналіста"

Народний депутат України від фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук стверджує, що лідер фракції Олег Ляшко визнав у тому, хто стріляв в учасника АТО Адама Осмаєва, людину, яка називалася німецьким журналістом Алексом Вернером.

"Агент російських спецслужб, особистий кілер Рамзана Кадирова Артур Денісултанов-Курмакаєв намагався увійти в оточення Олега Ляшка. Після вчорашньої події і встановлення особистості кілера Олег Валерійович його впізнав", - написав І. Мосійчук на сторінці у Facebook у п'ятницю.

За його словами, навесні 2016 року цей чоловік представлявся німецьким журналістом на ім’я Алекс Вернер і особисто контактував з О. Ляшком – зустріч відбулася в центрі Києва, "журналіст" пропонував зробити інтерв'ю, а також залишив візитку, яка зараз в архіві у помічників О. Ляшка. Однак лідер Радикальної партії відмовився від спілкування з цією людиною.

"Щойно Олег Ляшко піхнав кілера, ми зв'язалися з правоохоронними органами. Як виявилося, не лише ми. Денісултанов-Курмакаєв намагався встановити контакт із багатьма іншими політиками та особами, пов'язаними з українськими збройними формуваннями. Зараз встановлюють увесь перелік тих, кому загрожували і, я впевнений,і далі загрожує небезпека", - наголосив депутат.

Він висловив сподівання на те, що зловмисник-стрілок дасть свідчення в суді "про терор Кремля щодо українських і чеченських громадських діячів і політиків".

Як повідомлялося, 1 червня в Києві стався замах на учасників АТО, які служили в лавах батальйону поліції "Київ-2", Адама Осмаєва і Аміну Окуєву.

За попередніми даними поліції, нападник, чоловік, назвався іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. "Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав із коробки пістолет Глок і вистрілив у груди Осмаєва. У відповідь Аміна зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка", - наголошується в повідомленні поліції.

У нападника виявлено закордонний паспорт громадянина України на ім'я Олександра Дакара.

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що зловмисник, який намагався вбити А. Осмаєва – кілер із Санкт-Петербурга, Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько "Дінго", який кілька років тому вбив охоронця президента Чеченської Республіки Рамзана Кадирова.

Пізніше народний депутат України від фракції Радикальної партії І. Мосійчук (згідно з даними на сайті Верховної Ради, А. Окуєва – його помічник-консультант на громадських засадах) заявив, що може офіційно підтвердити: йдеться про особистого кілера Р. Кадирова А. Денісултанова-Курмакаєва, який тісно співпрацював із російськими спецслужбами і займався ліквідацією ворогів Путіна і Кадирова".

Нападник періодично представлявся українським політикам то французьким, німецьким журналістом, один з політиків упізнав його, повідомив народний депутат із фракції "Народний фронт", радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА