10:00 06.06.2017

ВР у вівторок не обиратиме омбудсмена

2 хв читати
ВР у вівторок не обиратиме омбудсмена

Верховна Рада у вівторок не обиратиме уповноваженого з прав людину, оскільки Нацагентству із запобігання корупції (НАЗК) було потрібно більше часу для перевірки усіх кандидатів, заявив спікер парламенту Андрій Парубій.

"Ми мали розглянути питання обрання уповноваженого Верховної Ради з прав людини, але виникли перешкоди. Зокрема, під час проходження спецперевірки НАЗК звернулося з проханням дати більше часу для проведення перевірки усіх кандидатів", - сказав спікер Ради на засіданні погоджувальної ради.

Він зазначив, що Верховна Рада дотримувалося процедури висунення і обрання омбудсмена.

Термін повноважень нинішнього омбудсмена Валерії Лутковської збіг 27 квітня 2017 року. Комітет Верховної Ради з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин розглянув і схвалив три кандидатури, подані народними депутатами на посаду уповноваженого парламенту з прав людини(омбудсмена).

Таким чином, у Верховній Раді має відбутися таємне голосування за трьома кандидатурами - Людмила Денисова (народний депутат фракції "Народний фронт"), Сергій Алексєєва (фракція "Блок Петра Порошенка"), Андрій Мамалига (адвокат, правозахисник, громадський діяч).

Згідно із законом про уповноваженого Верховної Ради з прав людини, пропозиції щодо кандидатури на посаду уповноваженого вносять голова парламенту або не менше 1/4 народних депутатів від конституційного складу парламенту. Висунення кандидатури для призначення на посаду омбудсмена здійснюють в 20-денний термін з дня, наступного після закінчення терміну повноважень. Уповноваженого призначає на посаду і звільняє парламент таємним голосуванням шляхом подання бюлетенів.

Закон передбачає, що омбудсменом може бути призначений громадянин України, який на день обрання досяг 40-річного віку, а також має досвід правозахисної діяльності.

Народний депутат з фракції "Батьківщина", глава парламентського комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря заявив, що якщо Верховна Рада України не зможе обрати омбудсмена або не винесе це питання на розгляд до 6 червня, почнеться новий цикл висунення кандидатур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА