14:34 07.06.2017

Глави МЗС України Франції та ФРН обговорили ескалацію на Донбасі з боку Росії

2 хв читати
Глави МЗС України Франції та ФРН обговорили ескалацію на Донбасі з боку Росії

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін минулого вечора обговорив із колегами з країн-партнерів із "Нормандського формату" (Франції і Німеччини) різке погіршення ситуації на Донбасі.

"У нас реальне погіршення ситуації з безпекою на Донбасі, з великою кількістю обстрілів, у нас багато поранених. Росія свідомо дістабілізірует ситуацію. Я обговорив це з моїми колегами за"нормандським форматом". Учора ввечері у мене був детальна розмова з міністром закордонних справ Франції для того, щоб перебити цю свідому ескалацію ситуації з боку Росії", - сказав він на спільній прес-конференції з главою Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтером у середу в Києві.

За словами П.Клімкіна, сторони надалі робитимуть усе можливе, щоб не допустити ескалації в сфері безпеки в регіоні, а також досягти домовленостей щодо звільнення заручників.

Як повідомлялося, згідно зі зведенням прес-центру штабу АТО станом на 6.00 середи, за минулу добу бойовики 85 разів обстрілювали позиції ЗСУ на Донбасі, унаслідок чого 8 бійців сил АТО дістали поранення. Зокрема, на приморському напрямку бойовики 25 разів застосовували зброю проти українських військових, на донецькому - 28 разів, а на луганському - 32 рази.

Бойовики активно обстрілювали позиції ЗСУ 152-мм, 122-мм і 120-мм артилерією, зокрема і РСЗВ, а також 120-мм і 82-мм мінометами, автоматичними і протитанковими гранатометами, БМП великокаліберними кулеметами і стрілецькою зброєю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА