17:18 07.06.2017

Профільний комітет ВР не зміг ухвалити рішення щодо правил конкурсу на аудитора НАБУ

2 хв читати
Профільний комітет ВР не зміг ухвалити рішення щодо правил конкурсу на аудитора НАБУ

Парламентський комітет з питань запобігання та протидії корупції не зміг у середу ухвалити рішення щодо правил проведення конкурсу на відбір кандидата від Верховної Ради в члени комісії незалежного аудиту діяльності Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і про запрошення кандидатів на співбесіду в комітет.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", голова комітету Єгор Соболєв запропонував запросити кандидатів на засідання комітету 21 червня і визначитися, кого саме рекомендувати для роботи в комісію. Проте ця пропозиція не набрала більшості голосів - його не підтримали члени комітету, переважно депутати з фракції "Блок Петра Порошенка", частина з яких покинула засідання.

Є.Соболєв закрив засідання через відсутність кворуму.

"Як тільки члени комітету будуть готові до нормального обговорення, до нормальної дискусії, до нормального ухвалення рішень, я одразу організую для них цей процес. Якщо є бажання продавити, то на мене давити немає сенсу", - сказав Є.Соболєв журналістам після засідання.

Він не назвав дати, коли саме комітет зможе розглянути питання про кандидатів до комісії з аудиту НАБУ.

Як повідомлялося, для участі в конкурсі надійшло дев’ять заявок, із них сім повністю відповідають вимогам конкурсу. Серед поданих заявок для участі в конкурсі - заявка від адвоката із США Марти Борщ, прокурора з Іспанії Карлоса Кастресана. У конкурсі також висловили бажання брати участь Нейджел Браун, якому надала рекомендації фракція "Блок Петра Порошенка", професор Київського національного університету ім. Т.Шевченко Олександра Яновська, адвокат, представник Академії адвокатури Сергій Гончаренко.

На засіданні комітету Є.Соболєв повідомив, що надійшла ще одна заявка для участі в конкурсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА