11:34 08.06.2017

Депутатського мандата позбавили Олександра Боровіка

2 хв читати
Депутатського мандата позбавили Олександра Боровіка

Одеська міська виборча комісія прийняла рішення про позбавлення депутатського мандата депутата Одеської міської ради Олександра Боровіка.

Як повідомило джерело агентства в комісії, таке рішення було прийняте у зв'язку з втратою ним українського громадянства. Співрозмовник агентства зазначив, що рішення найближчим часом буде оприлюднено в офіційній пресі.

У свою чергу А.Боровік повідомив на своїй сторінці в Facebook, що подав позов до Вищого адміністративного суду України через незаконний, як він вважає, указ президента України про позбавлення його громадянства.

Як повідомлялося, на початку травня народний депутат Дмитро Линько опублікував фотографію указу президента України Петра Порошенка про позбавлення О.Боровіка українського громадянства. У свою чергу О.Боровік заявив, що оскаржить це рішення в Європейському суді з прав людини.

Як повідомлялося, депутат Одеської міськради, екс- в.о. заступника глави Одеської обласної державної адміністрації з питань інвестицій і розвитку Олександр Боровік влітку 2016 року полишив Одесу із заявив, що став головним юридичним консультантом(General Counsel) американської start-up компанії Bio-Signal Group Corp. Тоді ж він заявив, що повертатися до України не планє через загрозу бути заарештованим.

Проте після інформації про позбавлення його громадянства О.Боровік заявив, що має намір повернутися до Одеси, щоб прийти до Одеської міськради як депутат і сказати іншим членам зборів, що вони мафія.

Як повідомлялося, на початку травня 2016 року О.Боровік, громадянин Німеччини, заявив про відставку через новий закон про державну службу, що набув чинності з 1 травня 2016 року, який забороняє державним службовцям мати інше громадянство, окрім українського. Він уточнив, що залишається радником глави обладміністрації Міхеїла Саакашвілі і зможе ще більше сконцентруватися на роботі в Одеській міськраді і активізувати свою політичну діяльність. Проте засідання міськради практично не відвідував, а його роботу ігнорував.

П.Порошенко підписав указ про прийняття в громадянство України громадянина Федеративної Республіки Німеччини Олександра Боровіка 6 березня 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА