11:59 08.06.2017

Україна дала сигнал про готовність отримати і виконувати ПДЧ

2 хв читати
Україна дала сигнал про готовність отримати і виконувати ПДЧ

Голосування в українському парламенті щодо зовнішньополітичного курсу України є сигналом для країн НАТО, що Україна готова до отримання та виконання Плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ), вважає заступник голови фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Сергій Соболєв.

"Ви бачите, що кількість голосів - 276 - це абсолютна більшість парламенту, майже дві третини, і це хороший сигнал для країн НАТО, що Україна готова до виконання Плану дій щодо членства в НАТО", - сказав С.Соболєв журналістам у четвер в Києві .

Як повідомлялося, Верховна Рада на засіданні в четвер підтримала законопроект №6470, яким визначила поглиблення співпраці України з НАТО з метою набуття членства в цій організації як основу зовнішньої політики. Зараз українське законодавство передбачає поглиблення співпраці з Організацією Північноатлантичного договору з метою "досягнення критеріїв, необхідних для отримання членства в цій організації".

Курс на євроатлантичну інтеграцію поряд зі зближенням України з Євросоюзом був оголошений в 2005 році після приходу до влади президента Віктора Ющенка. Ключовим на шляху євроатлантичної інтеграції України став Бухарестський саміт НАТО в 2008 році, під час якого Київ розраховував на надання Плану дій щодо членства в альянсі (ПДЧ). Однак в результаті саміту країни-члени НАТО так і не надали ПДЧ Україні, посилаючись на те, що населення країни не готове до цього кроку.

У 2010 році Верховна Рада ухвалила законопроект "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики", внесений на розгляд парламенту тодішнім президентом Віктором Януковичем. У ньому був проголошений позаблоковий статус України і виключений курс на євроатлантичну інтеграцію країни. У 2014 році Рада внесла до нього зміни, що передбачають відмову від позаблокового статусу країни і поглиблення співпраці з НАТО "для досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в цій організації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА