16:10 14.06.2017

Росія зміцнює військову інфраструктуру поблизу кордону з Україною

2 хв читати
Росія зміцнює військову інфраструктуру поблизу кордону з Україною

Російська сторона зміцнює військову інфраструктуру вздовж кордону з Україною, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Якраз ситуація в зоні АТО і спонукає нас невідкладно приймати рішення, які ми з вами обговорювали на початку розмови (про новий формат протидії РФ - ІФ). Адже лише протягом останніх місяців кілька разів оголошувалося припинення вогню, якого не дотримував агресор навіть протягом доби", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами секретаря РНБО, російські війська щодня ведуть вогонь з усіх заборонених Мінській угоді видів зброї. "При цьому ми зазнаємо втрат не лише серед військових, але і серед мирного населення. Здійснюються постійні спроби зламати українську оборону", - сказав він.

О.Турчинов наголосив, що з російської території відбувається безперервне перекидання зброї, боєприпасів, військової техніки, кадрових військових і найманців. "І головне, що нас дуже непокоїть, - це швидке нарощування потужного угруповання Збройних сил РФ уздовж усього нашого кордону. Ці багатотисячні штурмові підрозділи в будь-який момент можуть підключитися до ведення бойових дій проти української армії. Ми маємо все це враховувати і бути готовими до цього", - пояснив він.

За його словами, це ділянки кордону з Бєлгородською, Воронезькою і Ростовською областями, тобто все північні і східні рубежі. "Від Азовського моря до кордону з Білоруссю створена потужна військова інфраструктура. Крім того, триває підготовка масштабних військових навчань" Захід-2017 ", які Кремль планує провести на початку вересня. Навчання відбуватиметься, зокрема і на території Білорусі з використанням авіації, бронетанкової техніки, артилерії, сил спецоперацій. Таким чином буде забезпечено величезну концентрацію військ, що нависає над західною частиною України, що створює для нас дуже серйозну небезпеку", - додав він.

Повний текст інтерв'ю буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА