17:35 14.06.2017

Порошенко: Законопроект про реінтеграцію окупованого Донбасу, який наразі у процесі підготовки, базуватиметься на умовах, закріплених у Мінських угодах

1 хв читати
Порошенко: Законопроект про реінтеграцію окупованого Донбасу, який наразі у процесі підготовки, базуватиметься на умовах, закріплених у Мінських угодах

Президент України Петро Порошенко заявив, що за його дорученням триває розробка проекту закону щодо реінтеграції Донбасу, який передбачатиме низку заходів щодо повернення окупованих територій України, повідомляє в середу прес-служба глави держави.

"За моїм дорученням був розроблений проект законодавчого акта, який називається "Про реінтеграцію окупованих територій Донбасу України". Він охоплює низку заходів і кроків, які треба буде здійснити для забезпечення реінтеграції, визначення правового режиму", - констатував П.Порошенко.

Президент наголосив, що ключовою позицією є реінтеграція цих територій. За його словами, в підготовці законопроекту беруть участь експерти, народні депутати. Крім того, законопроект базується на умовах, закріплених в Мінських домовленостях.

Водночас П.Порошенко наголосив на важливості забезпечення українських військових правом діяти адекватно в умовах російської агресії проти України.

"Якщо ми скасуємо АТО і не надамо військовим права діяти адекватно в умовах агресії - залишимо Україну беззахисною", - сказав глава держави.

Він зазначив, що разом з підготовкою законопроекту буде продовжено політико-дипломатичні зусилля, які вже дали результат: Для українців відчинено двері Євросоюзу на знак визнання ефективності проведення українських реформ в усіх напрямках, додав він.

"Президент також наголосив на необхідності продовження політики санкцій щодо країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА