18:19 15.06.2017

Біля будівлі ВР мітингуватимуть 21 червня

2 хв читати
Біля будівлі ВР мітингуватимуть 21 червня

Демократично налаштовані парламентські та позапарламентські політичні сили мають намір 21 червня провести мітинг із вимогою до Верховної Ради ухвалити нове виборче законодавство та інші закони, необхідні для проведення політичної реформи.

"Політичні партії, зокрема й парламентська, така як "Самопоміч", політична партія, представники якої перебувають у парламенті, - "Демократичний альянс", такі політичні партії, як "Рух нових сил", а також представники позапарламентської опозиції, "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, "Альтернатива" Єгора Фірсова, громадський рух "Хвиля", громадський рух "Дія", який представляє Тарас Стецків, об'єдналися, щоб провести акцію біля стін Верховної Ради 21 червня з вимогою до політиків виконати власну обіцянку й ухвалити всі необхідні закони для реалізації політичної реформи", - повідомив позафракційний народний депутат Віктор Чумак на прес-конференція в Києві в четвер.

За його словами, Україна не може розвиватися далі без проведення політичної реформи в країні. "Кроком номер один у політичній реформі ми вважаємо ухвалення нового закону про вибори, створення нового виборчого законодавства, згідно з яким виборець міг би впливати безпосередньо на свій вибір і в списку партії, і на політику цієї партії, такого виборчого законодавства, яке не давало б можливості окупувати місце в списках, яке не давало б можливості купувати виборчі округи", - сказав В.Чумак.

Він зазначив, що законопроекти про зміну виборчої системи зареєстровані в парламенті і з ними потрібно працювати й виносити на розгляд Верховної Ради.

"Ми вважаємо за необхідне змінити Центральну виборчу комісію, ми вважаємо за необхідне ухвалити закони, які давали б можливість здійснювати контроль над президентом (закон про тимчасові слідчі комісії парламенту), ми вважаємо, що необхідно ухвалити інші закони, які робили б владу прозорою, доступною, зрозумілою для наших громадян", - додав народний депутат.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", скільки очікується людей на майбутньому мітингу, парламентар сказав: "Ми сподіваємося, що прийде багато людей".

При цьому він додав, що організатори мітингу нікому не платять грошей за участь в акції. "Ми не платимо грошей - ні своїм партійцям, які приїдуть за власні кошти, ні тим людям, яких ми запрошуватимемо. Тому ситуація така: хто вважає, що це його справа - управління країною й уся країна - це його особиста справа, ті повинні прийти, і ми на це дуже сподіваємося", - зазначив В.Чумак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА