18:49 15.06.2017

Україна хоче використати досвід Хорватії в процесі реінтеграції Донбасу

2 хв читати
Україна хоче використати досвід Хорватії в процесі реінтеграції Донбасу

Україна використовуватиме досвід Хорватії в процесі реінтеграції Донбасу, наголосив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Під час робочої поїздки в четвер до Запоріжжя прем'єр зазначив, що треба орієнтуватися передусім на потреби жителів Донбасу, які "нині живуть у вимушеній окупації з боку Росії та бойовиків". Крім того, за його словами, необхідно працювати над відновленням інфраструктури окупованих територій.

"Ми нині вивчаємо досвід мирної реінтеграції Хорватії. Я буквально вчора повернувся. Хорватія має дуже важливий досвід у цьому питанні після тих подій, які відбувалися на Балканах", - нагадав В.Гройсман.

За його словами, спільна робоча група у складі представників урядів Хорватії та України "спільно напрацьовуватиме і перейматиме той досвід, який був ефективний в їхній країні".

Глава уряду України також наголосив, що "перше положення Мінських угод, яке має бути виконане, - щоб росіяни забрали своїх бойовиків, свою зброю, танки й артилерію і повернулися за свій кордон".

Як повідомлялося, у рамках робочого візиту прем'єр-міністра В.Гройсмана до Хорватії було підписано план взаємодії спільної робочої групи співпраці в реінтеграції територій. Спільна робоча група виробить механізми вирішення ситуації, що склалася на окупованих територіях, в контексті виконання Мінських угод й у рамках роботи "нормандського формату".

План взаємодії українсько-хорватської робочої групи з питань співробітництва визначає пріоритетні завдання на 2017 рік, серед яких - вивчення досвіду хорватської сторони з питань реінтеграції окупованих територій і повернення біженців, відновлення довіри населення і відновлення інфраструктури, залучення міжнародної допомоги, соціального забезпечення на реінтегрованих територіях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА