08:27 21.06.2017

"Оппоблок" вважає свавіллям ряд проведених правоохоронцями в Мелітополі обшуків

3 хв читати
"Оппоблок" вважає свавіллям ряд проведених правоохоронцями в Мелітополі обшуків

 Народний депутат України від "Опозиційного блоку" Євген Балицький назвав "тиском на опозицію" ситуацію з обшуками, проведеними в понеділок Службою безпеки України та Нацполіціей в Мелітополі. А депутат Запорізької облради від "Опозиційного блоку" - мелітополець Валерій Горбань направив звернення до Президента України "про свавілля силовиків".

Відповідні заяви нардепа Євгена Балицького від "Опозиційного блоку" і депутата Запорізької облради від "Опозиційного блоку" Валерія Горбаня опубліковані на сайті "Опозиційного блоку" Запорізької області.

"Те, що зараз відбувається в Мелітополі, інакше, ніж свавіллям влади, не назвеш. Тиск на опозицію вже перевершує всі можливі і неможливі межі. Звинувачують в чому завгодно, навіть не замислюючись. Тільки проти мене заведено 5 кримінальних справ, абсолютно нелогічних і незв'язаних між собою. Немає поки тільки статті в розбещенні неповнолітніх! Такому ж тиску піддаються депутати облради від Опозиційного блоку - зазначає Євген Балицький в коментарі про ситуацію в Мелітополі.

Також нардеп прокоментував обшук, який провели правоохоронці в будинку його соратника депутата Запорізької обласної ради від "Опозиційного блоку" Валерія Горбаня, який, за його словами, звинувачується слідством у підпалі дверей Мелітопольського міськвиконкому 20 травня 2017 року.

"Що стосується звинувачення Валерія Горбаня в підпалі - з таким же успіхом його можна звинуватити в підпалі Рейхстагу", - зазначив В.Балицький.

Також, на сайті "Опозиційного блоку" Запорізької області "повідомляється, що В.Горбань направив звернення до Президента України за фактом сьогоднішнього обшуку в його будинку співробітниками СБУ".

"Співробітники не представилися, документів не пред'явили, мене вигнали з двору. Адвокатів у двір не пустили. З рішенням суду я не ознайомлений, про відкриття справи не знаю, мета нальоту на мій будинок мені невідома", - йдеться в зверненні.

Також, він зазначив, що "люди в масках отруїли його собак, розбили скляні вхідні двері, налякали дочку."

А також, в даній інформації повідомляється, що "грабіжники забрали урожай черешні і полуниці, який знаходився у дворі Валерія Горбаня".

Як повідомлялося, в понеділок в Мелітополі (Запорізька область) СБУ спільно з Нацполіціей проводить обшуки осіб, наближених до народного депутата від "Оппоблока" в рамках ряду кримінальних проваджень, серед яких - "державна зрада".

"20 червня співробітники регіонального управління СБУ спільно з Нацполіціей проводять обшуки по ряду кримінальних проваджень, в тому числі за ознаками злочину ст.111 КК України - "державна зрада". Слідчі дії тривають," - повідомив агентству помічник глави УСБУ в Запорізькій області Сергій Левченко.

На даний момент відомо, що протягом понеділка правоохоронні органи провели понад 10 обшуків у осіб, пов'язаних з лідером антиМайдану Мелітополя Катериною Уманець, щодо якої прокуратурою відкрито кримінальне провадження.

Також обшуки були проведені в будинку депутата Запорізької облради від "Опозиційного блоку", помічника нардепа Євгена Балицького Валерія Горбаня, який був одним з ініціаторів провокаційної ходи в Мелітополі 9 травня "Безсмертний полк", і інших осіб, які брали активну участь в акціях, що дестабілізують ситуацію в Запорізькій області.

УСБУ в Запорізькій області розповсюдило в понеділок відео, на яких зафіксовані дані обшуки.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА