17:49 10.07.2017

Україна для всіх іноземців запровадить біометричний контроль

2 хв читати
Україна для всіх іноземців запровадить біометричний контроль

Рада національної безпеки і оборони України під головуванням президента Петра Порошенка на засіданні в понеділок розглядає питання посилення контролю за перетином державного кордону України, зокрема впровадження процедури збору біометричних даних з іноземців, які в'їжджають до країни.

"Йдеться про посилення контролю за в'їздом та виїздом і перебуванням громадян інших держав на території України - ми запроваджуємо біометричний контроль для всіх громадян, які перетинають український кордон", - наводить слова П.Порошенка прес-служба глави Української держави в понеділок увечері.

"Ми маємо зняти біометричні дані, включаючи відбитки пальців, цифрову фотографію. Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом", - сказав президент і висловив упевненість, що підготовлені проекти рішень отримають чітке розуміння і підтримку в суспільстві.

П.Порошенко зазначив, що його доручення щодо підготовки відповідних проектів документів виконані. Він додав, що на засіданні РНБО в понеділок, 10 липня, Міністерство закордонних справ України та Державна прикордонна служба нададуть інформацію з цього питання.

"Ми відведемо необхідну кількість часу для того, щоб країна підготувалася якісно, аби добропорядні громадяни не відчували будь-яких незручностей", - наголосив президент України.

Він зазначив, що Держприкордонслужбі має бути виділено необхідні кошти для того, щоб вона могла технічно забезпечити виконання цього рішення.

Глава держави також звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова взяти виконання рішення під особистий контроль, для того щоб на всіх основних пунктах перетину кордону прикордонники були забезпечені необхідним обладнання для фіксації біометричних даних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА