12:10 12.07.2017

Рада ратифікувала Угоду про співпрацю між Україною та Європолом

1 хв читати

Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Європейським поліцейським офісом () про оперативне і стратегічне співробітництво.

За відповідний законопроект (№0152) проголосували 234 народних депутатів на засіданні в середу.

Документ ратифікує Угоду між Україною та Європейським поліцейським офісом про оперативне і стратегічне співробітництво, підписану 14 грудня 2016 року в Гаазі.

Як наголошується в пояснювальній записці, ратифікація угоди надасть можливість значно розширити формат співпраці, здійснювати обмін оперативною інформацією в рамках кримінальних проваджень, брати участь у спільних заходах із розслідування щодо ширшого кола злочинів, встановлювати місцезнаходження осіб, які причетні до скоєння злочинів, брати участь в аналізі оперативної інформації, а також створювати міжнародні спільні слідчі групи.

За словами заступника міністра внутрішніх справ України Вадима Трояна, ратифікація угоди надасть можливість стратегічної співпраці і оперативного втручання в кримінальні справи між державами.

"Це надасть можливість оперативно обмінюватися інформацією в кримінальних провадженнях, брати участь у спільних заходах, розробках організованих злочинних груп або мігрантів, які прямують через Україну до Європи, встановлювати місцезнаходження осіб, причетних до скоєння злочинів, "злодіїв у законі", кримінальних авторитетів і людей, які перебувають у розшуку, переховуються від України в Європі, або які розшукуються європейськими державами в Україні", - пояснив В.Троян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА