11:27 18.07.2017

Україна може не отримати EUR600 млн допомоги від ЄС

2 хв читати
Україна може не отримати EUR600 млн допомоги від ЄС

Якщо Україна до кінця жовтня не зможе виконати низку умов Європейського Союзу, то може не отримати третій транш макрофінансової допомоги від ЄС в сумі EUR600 млн, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Якщо Україна не виконає цих умов до кінця жовтня в прийнятному для наших партнерів форматі, хоча б щоб деякі питання перебували на фінальній стадії, то ми не зможемо отримати останній транш макрофінансової допомоги", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що ця програма допомоги від ЄС закінчується 4 січня 2018 року, і якщо Україна не встигне, то необхідно буде провадити нові переговори.

Серед умов, які Україна має виконати: створення умов, за яких було б неможливо порушувати зобов'язання України щодо зони вільної торгівлі з ЄС (як мораторій на продаж лісу-кругляку або запровадження додаткових мит на вивезення товарів), створення автоматизованої системи попередньої перевірки Національним агентством з питань запобігання корупції електронних декларацій з використанням доступу до всіх реєстрів, зокрема Державної фіскальної служби. Для вирішення цього питання необхідно внести зміни до законів, а НАЗК має провести організаційні дії для початку роботи такої системи.

Вимогою також є створення відкритого реєстру неповернених кредитів.

Крім того, серед вимог - вирішення питання соціальних виплат переселенцям. І.Климпуш-Цинцадзе заявляє, що в цьому питанні досягнуто відчутного прогресу - Міністерство соціальної політики провело перереєстрацію і щотижня передає ЄС статистику здійснення виплат.

Повний текст інтерв'ю віце-прем'єр-міністра І.Климпуш-Цинцадзе буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА