17:35 18.07.2017

Україна є надійним торговим партнером Грузії

2 хв читати

Україна зацікавлена в розвитку торгових стосунків з Грузією, а товарообіг збільшиться з $526 млн до $1 млрд, заявив президент України Петро Порошенко під час роботи українсько-грузинського бізнес-форуму, повідомляється на сайті глави держави.

"526 млн доларів за 2016 рік, але ми вважаємо, що це не демонструє повною мірою усього того потенціалу, який є у України і Грузії. Ми ставили мету за кілька років товарообіг між нашими країнами довести до 1 млрд доларів", - наголосив П.Порошенко.

За його словами, вже в першому кварталі 2017 року зафіксовано зростання на 16,5%. "Цифри дуже обнадійливі", - сказав глава держави.

Він додав, що інтенсифікацію контактів на вищому рівні обговорювали під час зустрічей в Тбілісі у вівторок, зокрема восени очікується візит грузинської урядової делегації на чолі з прем'єр-міністром Грузії.

"Україна є надійним торговим партнером Грузії. І традиційно українські сільськогосподарські товари знаходять своїх споживачів по всьому світу - і Грузія є дуже важливим ринком для нас", - заявив П.Порошенко.

За його словами, 21% сільськогосподарського імпорту Грузії українського походження.

Президент України закликав створити нові форми зв'язків між країнами на основі міжнародної спеціалізації і кооперації виробництва, зокрема на основі спільного виробництва.

"Це також обумовлює і доцільність збільшення взаємного обсягу прямих інвестицій між Україною і Грузією", - зазначив він, додавши, що влада країн і представники бізнесу працюють над цим питанням.

Як зазначається в повідомленні, зараз в Грузії діє понад 50 компаній з українським капіталом, накопичена сума українських інвестицій в економіку Грузії, станом на кінець першого кварталу, становить $42 млн. Обсяги грузинських інвестицій в Україну значно менші - $4, 6 млн.

"Друзі, хочу запросити вас до України. Я тут для того, щоб переконати - ті реформи, які здійснює українська влада, президент, уряд, парламент, має безповоротний характер", - наголосив глава української держави.

У свою чергу прем'єр-міністр Грузії Гіоргі Квірікашвілі, який також брав участь у роботі форуму, підтвердив готовність Грузії до поглиблення стосунків. "Попри те, що Україна і Грузія стоять перед великим викликами через окупацію Росією, нашим пріоритетом залишається продовження реформ", - зазначив він.

Прем'єр наголосив, що Україна є для Грузії важливим торговим партнером і входить до п'ятірки держав, з якими Грузія має найбільший товарообіг. Він також запросив українських підприємців інвестувати в Грузію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА