12:13 24.07.2017

Полторак відзначив конструктивну роботу Волкера в Україні

2 хв читати
Полторак відзначив конструктивну роботу Волкера в Україні

Міністр оборони України Степан Полторак задоволений оцінкою подій на Донбасі з боку спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера.

"Відзначаю конструктивну роботу спецпредставника США Курта Волкера під час візиту. Світова спільнота справедливо оцінює події в Україні", - написав С.Полторак у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в понеділок.

Крім того, глава Міноборони, кажучи про ситуацію на Донбасі, зазначив, що збройний конфлікт там не є замороженим. "Щодня на сході країни гинуть і страждають люди. Безпосереднє управління діями бойовиків забезпечується кадровими військовими РФ. Приклад сказаного - недавнє затримання Агєєва - кадрового військового ЗС країни-агресора", - написав міністр на сторінці в Фейсбуці.

С.Полторак також стурбований проведенням російських навчань "Захід-2017". "Ми не виключаємо можливості провокацій з боку РФ під надуманими приводами. За таких умов Україна змушена забезпечувати свою обороноздатність", - написав він.

Як повідомлялося, 7 липня державний секретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього постпреда США при НАТО К.Волкера спеціальним представником щодо України. Він координує зусилля Державного департаменту з урегулювання конфлікту в Україні. Його перший візит в Україну відбувся 9-11 липня, під час якого він провів у Києві низку зустрічей з керівництвом країни.

23 липня К.Волкер відвідав Донецьку область, зокрема м. Краматорськ і лінію розмежування. 24 липня він відвідає Київ, а потім західну Європу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА